Onze thema's

Thema's

Bestuurdersaansprakelijkheid
Bestuurdersaansprakelijkheid
Als bestuurder van een rechtspersoon ben jij in beginsel niet persoonlijk aansprakelijk voor het handelen van de rechtspersoon: die aansprakelijkheid ligt in eerste instantie bij hem zelf. Toch zijn hier grenzen aan verbonden. Zolang jij de rechtspersoon naar behoren bestuurt, kan je weinig gebeuren. Neem je echter onverantwoorde risicoís of ga je je boekje te buiten, dan kun je wel degelijk persoonlijk aansprakelijk gesteld worden, met alle (financiŽle) gevolgen van dien. Waar moet je op letten?
Download pdf
Zakendoen met de eigen BV
Als directeur-grootaandeelhouder (DGA) bent u in de unieke positie om aantrekkelijk zaken te kunnen doen met de eigen BV. U heeft de voorwaarden waaronder u zaken doet immers zelf in de hand. Zolang u het zakelijk houdt en de afspraken op papier vastlegt, is veel mogelijk en zijn er behoorlijk wat fiscale voordelen te behalen.
Download pdf
Zakendoen met de eigen BV
Fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting
Fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting
Zowel in de vennootschapsbelasting als in de omzetbelasting kennen we het verschijnsel van de fiscale eenheid. Dit is echter niet hetzelfde. Een fiscale eenheid voor de vennootschap is niet automatisch een fiscale eenheid voor de omzetbelasting en andersom! In deze brochure bespreken we alleen de fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting.
Download pdf